Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид


НазваВид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид
Дата конвертації28.02.2013
Розмір445 b.
ТипПрезентации





Яструбові (Accipitridae) — одна з двох головних родин ряду соколоподібних (Falconiformes) або денних хижих птахів. До родини входять багато добре відомих птахів, такі як яструби, орли, орлани канюки, луні і грифи. Більшість решти денних хижих птахів відносяться до родини соколових (Falconidae), а такі птахи як скопа і птах-секретар віднесені до окремих родин.

  • Яструбові (Accipitridae) — одна з двох головних родин ряду соколоподібних (Falconiformes) або денних хижих птахів. До родини входять багато добре відомих птахів, такі як яструби, орли, орлани канюки, луні і грифи. Більшість решти денних хижих птахів відносяться до родини соколових (Falconidae), а такі птахи як скопа і птах-секретар віднесені до окремих родин.



— вид невеликих хижих птахів. В Україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид.

  • — вид невеликих хижих птахів. В Україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид.

  • Самки малого яструба майже удвічі більші за самців. Цей вид мешкає переважно в лісових місцевостях і поширений практично по всій Євразії. Його здобиччю є птахи малої і середньої величини. Унаслідок застосування пестицидів, в середині 20 століття чисельність малих яструбів досягла історичного мінімуму, проте з тих пір його популяція знов зросла.



— хижий птах роду яструбів родини яструбових ряду Соколоподібні, поширений у Європі, Азії та Північній Америці. В Україні гніздовий, кочовий, зимуючий вид.

  • — хижий птах роду яструбів родини яструбових ряду Соколоподібні, поширений у Європі, Азії та Північній Америці. В Україні гніздовий, кочовий, зимуючий вид.



синоніми – яструб - тювик, тювик європейський — хижий птах роду яструбів

  • синоніми – яструб - тювик, тювик європейський — хижий птах роду яструбів

  • Перелітний птах. У місцях гніздування з'являється у другій половині квітня. Тримається у заплавних світлих мозаїчних лісах



— рід хижих птахів родини яструбових. Складається з трьох видів ширококрилих птахів середнього розміру.

  • — рід хижих птахів родини яструбових. Складається з трьох видів ширококрилих птахів середнього розміру.



— хижий птах, єдиний представник роду Гриф (Aegipius Savigny, 1809) родини Яструбових

  • — хижий птах, єдиний представник роду Гриф (Aegipius Savigny, 1809) родини Яструбових

  • Грифи чорні також належать до корисних і рідкісних птахів. Охороняються Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори



— рід хижих птахів родини яструбових ряду Соколоподібні Номенклатурне зауваження: українська назва гриф повністю відповідає латинській (Gyps) та англійським (Griffon) назвам цих птахів. Однак оскільки в українській (та російській) мовах один з видів традиційно називають сипом білоголовим

  • — рід хижих птахів родини яструбових ряду Соколоподібні Номенклатурне зауваження: українська назва гриф повністю відповідає латинській (Gyps) та англійським (Griffon) назвам цих птахів. Однак оскільки в українській (та російській) мовах один з видів традиційно називають сипом білоголовим



— хижий птах птах родини яструбових, єдиний представник роду стерв'ятник (Neophron). Охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори

  • — хижий птах птах родини яструбових, єдиний представник роду стерв'ятник (Neophron). Охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори

  • Поширені у південних країнах Європи, Азії, у Північній Африці



— вид птахів родини яструбових (Accipitridae), єдиний вид свого роду Gypaetus. Занесений до Червоної книги Росії та інших країн, у яких гніздиться. В Україні э рідкісним залітним. Найбільш поширений на півдні Європи, в Східній і Південній Африці та у передній і Центральній Азії.

  • — вид птахів родини яструбових (Accipitridae), єдиний вид свого роду Gypaetus. Занесений до Червоної книги Росії та інших країн, у яких гніздиться. В Україні э рідкісним залітним. Найбільш поширений на півдні Європи, в Східній і Південній Африці та у передній і Центральній Азії.





Африканський рудохвостий канюк

  • Африканський рудохвостий канюк

  • Галапагоський канюк

  • Канюк степовий, або курганник



— рід хижих птахів родини яструбових (Accipitrіdae) підродини яструбових (Accipitrinae) або орлиних (Aquilinae) ,

  • — рід хижих птахів родини яструбових (Accipitrіdae) підродини яструбових (Accipitrinae) або орлиних (Aquilinae) ,



— хижий птах з родини яструбових (Accipitridae). Є єдиним видом в роді Polemaetus. Бойові орли зустрічаються насамперед у відкритих місцевостях Африки на південь від Сахари.

  • — хижий птах з родини яструбових (Accipitridae). Є єдиним видом в роді Polemaetus. Бойові орли зустрічаються насамперед у відкритих місцевостях Африки на південь від Сахари.



— великий птах родини Яструбових, єдиний представник свого роду, живе в лісних районах Африки. Полює на тварин, розмірами з мавпу або антилопу.

  • — великий птах родини Яструбових, єдиний представник свого роду, живе в лісних районах Африки. Полює на тварин, розмірами з мавпу або антилопу.



— невеликий орел, за розмірами близький до канюків. В Україні гніздовий, перелітний птах.

  • — невеликий орел, за розмірами близький до канюків. В Україні гніздовий, перелітний птах.



— вид орлів (Aquila), один з 5-ти видів роду у фауні України.

  • — вид орлів (Aquila), один з 5-ти видів роду у фауні України.

  • Це крупний хижий птах, що мешкає в змішаних і широколистяних лісах і полює на відкритому просторі. На півночі мігруючий, на півдні — осілий або кочуючий.



- вид хижих птахів з роду Орел родини Яструбові.

  • - вид хижих птахів з роду Орел родини Яструбові.

  • Один з 9 видів роду, один з 5 видів у фауні України. В Україні гніздовий, перелітний птах.



— один з найбільших денних хижих птахів родини яструбових. У теперішній час беркут повністю зник або став дуже рідкісним птахом у багатьох регіонах світу, більш або менш зберігся лише у горах, тундрі та у степах

  • — один з найбільших денних хижих птахів родини яструбових. У теперішній час беркут повністю зник або став дуже рідкісним птахом у багатьох регіонах світу, більш або менш зберігся лише у горах, тундрі та у степах





- рід хижих птахів родини Яструбові. У межах ареалу віддають перевагу відкритим біотопам. Практично усі гніздяться на землі. Гнізда розташовують у заростях бур'янів, очерету, серед чагарників. Живляться гризунами та іншими дрібними ссавцями, птахами та їх яйцями і пташенятами, ящірками, жабами, а також великими комахами

  • - рід хижих птахів родини Яструбові. У межах ареалу віддають перевагу відкритим біотопам. Практично усі гніздяться на землі. Гнізда розташовують у заростях бур'янів, очерету, серед чагарників. Живляться гризунами та іншими дрібними ссавцями, птахами та їх яйцями і пташенятами, ящірками, жабами, а також великими комахами



— рід птахів родини яструбових, підродини (залежно від класифікації) справжні шуліки (Milvinae) або яструбові. Довжина тіла 53 — 75 см, вага до 1 кг. Рід включає два види: чорний шуліка (M. migrans або M. corschun) гніздовий птах поширений у всій Україні, крім степів на півдні; і шуліка рудий, рідкісний в Україні. Корисні птахи. Перелітні.

  • — рід птахів родини яструбових, підродини (залежно від класифікації) справжні шуліки (Milvinae) або яструбові. Довжина тіла 53 — 75 см, вага до 1 кг. Рід включає два види: чорний шуліка (M. migrans або M. corschun) гніздовий птах поширений у всій Україні, крім степів на півдні; і шуліка рудий, рідкісний в Україні. Корисні птахи. Перелітні.



— хижий птах родини яструбових. Один з 4 видів роду; єдиний вид роду у фауні України.

  • — хижий птах родини яструбових. Один з 4 видів роду; єдиний вид роду у фауні України.

  • Перелітний птах. З'являється в кінці березня — на початку квітня. Моногам, якому властивий стійкий гніздовий консерватизм.

  • Охороняється Конвенцією з міжнародної торгівлі вимираючими видами дикої фауни і флори (CITES)



— рід хижих птахів родини яструбових (Accipitridae) ряду Соколоподібні (Falconiformes). Назва роду походить від грец. halio — «море» і -aetos — «орел» — тобто «морський орел»

  • — рід хижих птахів родини яструбових (Accipitridae) ряду Соколоподібні (Falconiformes). Назва роду походить від грец. halio — «море» і -aetos — «орел» — тобто «морський орел»



— родина птахів ряду соколоподібних (Falconiformes). Містить близько 60 видів, згрупованих у 10-12 родів.

  • — родина птахів ряду соколоподібних (Falconiformes). Містить близько 60 видів, згрупованих у 10-12 родів.

  • Родина соколові відрізняється від інших хижих птахів деякими анатомічними (будова скелету), морфологічними (зокрема, порядок линяння махових пер) та біохімічними особливостями (склад шкаралупи яєць). Характерна ознака, властива більшості соколиних (крім каракар та лісових соколів) - додаткові зубці на краях наддзьобка із відповідними западинами на піддзьобку.







— хижий птах, єдиний вид родини скопових (Pandion).

  • — хижий птах, єдиний вид родини скопових (Pandion).

  • Це великий хижий птах з характерним забарвленням: верх чорно-сірий, низ білий з темною поперечною смугою впоперек грудей, голова біла з чорною широкою смугою через око. Крила довгі і широкі. Знизу на згинах крил темні плями. Ширяючий птах тримає крила дещо зігнутими кінцями донизу і віддалено нагадує мартина. Хвіст вузький, короткий, знизу на ньому видно нерізкі смуги. На потилиці має чуб. Очі жовті.

  • Занесено до Червоної книги України



— птах ряду соколоподібних,єдиний вид власної родини. Своєрідна назва птаха походить від чорного пір'я на голові, що нагадує гусяче пір'я, яке раніше любили вставляти в свої перуки судові секретарі. секретарі більшу частину часу проводять на землі, по якій вони можуть відносно швидко пересуватися.

  • — птах ряду соколоподібних,єдиний вид власної родини. Своєрідна назва птаха походить від чорного пір'я на голові, що нагадує гусяче пір'я, яке раніше любили вставляти в свої перуки судові секретарі. секретарі більшу частину часу проводять на землі, по якій вони можуть відносно швидко пересуватися.



— родина птахів яких відносять ще до ряду лелекоподібних, що мешкають в районах Північної і Південної Америки з помірним і тропічним кліматом. Представники родини характеризуються крупними розмірами і ширяючим польотом; харчуються падаллю. В результаті конвергентної еволюції вони придбали велику схожість з деякими денними хижими птахами (грифами Старого Світу), займаючи аналогічну екологічну нішу.

  • — родина птахів яких відносять ще до ряду лелекоподібних, що мешкають в районах Північної і Південної Америки з помірним і тропічним кліматом. Представники родини характеризуються крупними розмірами і ширяючим польотом; харчуються падаллю. В результаті конвергентної еволюції вони придбали велику схожість з деякими денними хижими птахами (грифами Старого Світу), займаючи аналогічну екологічну нішу.





Схожі:

Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconОб’єкт досліджень: ділянка «Березовий гай» Національного ботанічного саду ім. М. М. Гришка нану
Наразі на ділянці «Березовий гай» представлено 45 видів, 5 різновидів, 5 форм та 4 гібриди роду Береза, 20 видів і 1 сорт жимолості,...
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconГніздовий, перелітний, зимуючий. Гніздиться на Азово-Чорноморському узбережжі, переважно у дельтах Дунаю, Дністра, Дніпра та на Східному Сиваші, невеликі поселення є в інших місцях на півдні країни. З кінця 1990-х рр
Зрідка трапляється на півночі, зокрема у Київській області, та на Закарпатті. Окремі реєстрації можливі на всій території країни,...
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconЗакон України «Про вищу освіту». Законодавчі акти України з питань освіти. Офіц вид. К.: Парламентське вид-во, 2004. 168-222 с
Структура та зміст самостійної роботи слухачів на дистанційному етапі підвищення кваліфікації
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconЖивопис (малярство) – вид образотворчого живопис (малярство) – вид образотворчого
Поширена в сакральному (ритуальному, культовому)мистецтві,ця техніка передбачає малювання водяними фарбами на вогкій штукатурці
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconПлан роботи над проектом
Україні іде коренями в глибину століть. Дані археологічних розкопок і свідчення мандрівників і літописців підтверджують, що вишивання...
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconПрофільне навчання Вид диференційованого навчання. Передбачає
Вид диференційованого навчання. Передбачає: Врахування освітніх потреб, нахилів і здібностей учнів
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconТіло, вкрите пір’ям, істотна ознака птахів
В україні налічується близько 360 видів птахів. Життя птахів пов'язане з лугами, полями, болотами, берегами водойм, відкритими ділянками...
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconВид-во «Ранок», 2011. 160 с.: іл. Астрономічний енциклопедичний словник / За загальною редакцією І. А. Климишина та А. О. Корсунь. Львів: лну-гао нану, 2003. 547 с. Isbn 996-613-263-X
Астрономія: 11 кл.: підручник для загальноосвіт навч закл.: рівень стандарту, академічний рівень / М. П. Пришляк; за заг ред. Я....
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconПроцес обміну товарами, послугами, цінностями І грошима. У широкому значенні — вид підприємницької діяльності, пов'язаний з купівлею-продажем товарів
У широкому значенні вид підприємницької діяльності, пов'язаний з купівлею-продажем товарів
Вид невеликих хижих птахів. В україні гніздовий, мігруючий, зимуючий вид iconТема: "Сезонні явища в житті птахів. Поведінка птахів. Охорона птахів."
«У» уважними; «С» спокійними; «П» працелюбними; «І» ініціативними; «Х» хоробрими

Додайте кнопку на своєму сайті:
dok.znaimo.com.ua


База даних захищена авторським правом ©dok.znaimo.com.ua 2013
звернутися до адміністрації
dok.znaimo.com.ua
Головна сторінка